Erbjudande till gymnasieskolor

 

Föreläsning om spelmissbruk


Överdrivet spelande om pengar är ett utbrett folkhälsoproblem, främst hos unga. Det kan medföra allvarliga negativa konsekvenser för individen själv och hans anhöriga. Spelandet påverkar hälsa och livskvalitet och även studieresultat i en negativ riktning.

Vi erbjuder oss att komma ut till er skola och föreläsa om spelmissbruk och vad det innebär. Föreläsningen är 1,5 timma och ni kan antingen samla eleverna i en storgrupp eller så föreläser vi i lektionsform i klassrummen. Om så önskas så föreläser vi även för såväl lärare/personal som för föräldrar.


En färsk studie från folkhälsoinstitutet visar att hela 10 % av unga män 18-24 år uppger att överdrivet spelande om pengar påverkar deras liv negativt. Ju fler som får kunskap om detta problem desto större är möjligheterna att förhindra att ungdomarna fastnar i ett destruktivt beteende.


Föreläsningens mål:

 Vi vill att eleven efter föreläsningen har en ökad insikt, kunskap och förståelse för ”beroende utan droger” och då framförallt spelberoende. Eleven skall veta vad han/hon själv kan göra för att undvika att fastna, vart man vänder sig om man får problem och hur man kan förhålla sig till vänner som uppvisar ett negativt spelbeteende. Lärare och föräldrar skall känna en trygghet i mötet med sina elever/barn när det gäller att samtala om spelbeteende och därmed kunna bemöta och guida vederbörande på ett bra sätt. Föreläsningen behandlar i första hand spel om pengar men berör även problematiken kring dataspelsmissbruk.


Ur innehållet:

  • Om spelberoende (Kännetecken, konsekvenser)
  • Beroende utan droger
  • Vad är lagom och vem bestämmer det?
  • Farliga spel
  • När du behöver hjälp
  • Effektiv kommunikation (för föräldrar/lärare)


Bokning/Offert:

Vill du boka en föreläsning, diskutera era önskemål eller få ett kostnadsförslag/offert så skicka ett mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. så tar vi en kontakt med er.


Föreläsare och frågor:

Föreläsare är Magnus som utöver egen erfarenhet av spelmissbruk är en erfaren föreläsare och inspiratör. Har du frågor så är du välkommen att ringa 0703-88 17 93.


Med hopp om ett gott samarbete och en givande dag!


Fler föreläsningar & kurser.