Artiklar

"Det dolda missbruket"

Tag chansen och lär dig mer om ett angeläget samhällsproblem. Vi erbjuder en gedigen tvådagars utbildning för dig som vill veta mer om spelberoende. Vi vänder oss främst till dig som i ditt arbete möter och vägleder människor såsom skolkurator, socialsekreterare, HR-personal, personal inom primärvård.

Överdrivet spelande om pengar påverkar spelarens hälsa och livskvalitet men också produktivitet, arbetsmiljö och studieresultat negativt. En liten andel spelare söker självmant hjälp och det slutar ofta med en "krasch" där det uppdagas att individen har lurat sig själv och flera i sin omgivning. Det är därför angeläget att öka kunskapen hos olika samhällsfunktioner i syfte att kunna upptäcka problemen i tid samt att våga börja samtala om spelproblem. 

Vad är spelberoende och hur fungerar det? Vad är ett farligt spel? Hur upptäcker man ett spelmissbruk? Hur fungerar det på svensk spelmarknad och viken behandling är effektivast? 

Välkommen till tvådagarskursen "det dolda missbruket" så får du svaren. Nya datum läggs upp här inom kort.

Om utbildningen


Mål:

Vi önskar att ni efter utbildningsdagarna har en ökad kunskap, insikt och förståelse för "beroende utan droger" och då främst spelberoende. Ni ska känna en trygghet i mötet med era klienter, elever, medarbetare eller anhöriga när det gäller att samtala om deras spelvanor, i syfte att hjälpa och vägleda. Föreläsningen behandlar i första hand spel om pengaroc inte problem med överdrivet datorspelande. 

Innehållet i utbildningen bygger på aktuell forskning & vetenskap men även på egna erfarenheter samt intervjuer med spelare & anhöriga.


Ur innehållet:

  • Om spelberoende (Kännetecken, spelartyper, faser)
  • Risk- och skyddsfaktorer
  • Motivation & drivkrafter
  • Problemets omfattning

  • Svensk spelmarknad & farliga spel
  • Förklaringsmodell & vägar in i spelmissbruk

  • Behandlingsalternativ
  • Motiverande samtal med spelare

 

Övrig info


Datum och plats:

Nya kursdatum och orter läggs upp inom kort.

Anmälan:

Klicka här för anmälan eller skicka ett mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. En bekräftelse skickas ut via e-post så snart din anmälan är registrerad.

Pris och betalning:

Kursavgiften är 3.975 kr + moms. I avgiften ingår kursdagarna, för- och eftermiddagsfika, lunch samt kursdokumentation. Betalning mot faktura före kurstillfället. (Erbjudande: Gå två från samma organisation/företag och betala endast 6.450 kr för båda).

Föreläsare och frågor:

Föreläsare är Magnus Rydeving, rådgivare och specialist på spelberoendefrågor. Har du frågor så är du välkommen att ringa 0703-88 17 93 eller skicka ett mail till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.